Problems with winds

VRTool software support forum

Problems with winds

Postby NShar » Fri Oct 31, 2014 11:01 am

Version 2.31. Panel 'Wind grids'.
Switches 12h, 24h... do not work.
If to load two various grid of wind of one seat the wind of last loaded grid is displayed only. Field 'Age' for them works incorrectly.
NShar
 
Posts: 9
Joined: Thu Oct 29, 2009 12:08 pm

Re: Problems with winds

Postby omar » Fri Oct 31, 2014 9:22 pm

NShar wrote:...


Switches 12h, 24h are not supposed to do anything when selected.
If you you check [x] or uncheck, the forecast is enabled or disabled.

> Field 'Age' for them works incorrectly.

You are right. Age is not working as it should with interpolated winds.
Work around: After changing Age of a grid, turn interpolation off and on again.
User avatar
omar
Site Admin
 
Posts: 491
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:00 am

Re: Problems with winds

Postby NShar » Sat Nov 01, 2014 11:30 am

1.
Switches 12h, 24h are not supposed to do anything when selected.
If you you check [x] or uncheck, the forecast is enabled or disabled.

For example: I look the forecast on 12h.
If switche of interpolation is uncheck, at check of the switch 12h the wind is displayed, at uncheck of the switch 12h the wind is not displayed. Ok.
If switche of interpolation is check, at uncheck of the switch 12h the wind continues to be displayed. But in fact it should not be displayed. Not Ok.

2. Switche 'overwrite previous wind grid' is uncheck.
We load two forecasts, for example previous and then current.
If switche of interpolation is uncheck:
- switche for previous forecastat is check and for current forecastat is uncheck: displayed previous forecastat; Ok.
- switche for previous forecastat is uncheck and for current forecastat is check: displayed current forecastat. Ok.
If switche of interpolation is check:
- switche for previous forecastat is check and for current forecastat is uncheck: displayed current forecastat. Not Ok.
NShar
 
Posts: 9
Joined: Thu Oct 29, 2009 12:08 pm

Re: Problems with winds

Postby omar » Sat Nov 01, 2014 2:00 pm

in version 232, when you click a forecast of a wind grid,
and it is a grib from noaa, you can see which noaa file was used
in that forecast.

For example, if you select '12h' it shows below
/20141101/t06z.f12 ( i.e. nov 01st timestamp 6z, forecast 12 )
User avatar
omar
Site Admin
 
Posts: 491
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:00 am

Re: Problems with winds

Postby NShar » Sat Nov 01, 2014 3:21 pm

I load two forecasts, that quickly being switched between them, to see differences. Now, with the cheked interpolation, I cannot make it.
NShar
 
Posts: 9
Joined: Thu Oct 29, 2009 12:08 pm

Re: Problems with winds

Postby omar » Sat Nov 01, 2014 3:28 pm

work around: if all you want isto compare two grids,
disable interpolation for a while. I will correct this for next leg :roll:
User avatar
omar
Site Admin
 
Posts: 491
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:00 am

Re: Problems with winds

Postby NShar » Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

OK. Thanks!
NShar
 
Posts: 9
Joined: Thu Oct 29, 2009 12:08 pm


Return to VRTool Forum