Allure du voilier

VRTool software support forum

Allure du voilier

Postby goldyVRT » Wed Nov 28, 2012 5:42 pm

Hello, I ma french ( :oops: ) and using recently VRTOOL to help the navigation(browsing) in VR, the frame(executive) " speeds(looks) of the sailboat " is not updated for information vitese sailboat, speed wind and angle in the wind; only information Lat ., Length ., the hour, the course(cape), the classification(ranking) and the veil(sail) is informed.
Anybody knows why ? :?:
Thank you in advance,
goldyVRT
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2012 11:10 am

Re: Allure du voilier

Postby omar » Thu Nov 29, 2012 9:49 am

goldyVRT wrote:Anybody knows why ?

not sure. But make sure you have wind grids loaded for the regatta area.
User avatar
omar
Site Admin
 
Posts: 491
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:00 am

Re: Allure du voilier

Postby goldyVRT » Thu Nov 29, 2012 5:32 pm

thanks, omar,
apparently confirm information downloaded (obtained by copying the address taken from the cache), the information is not complete for my boat only :

<result>
<state>OK</state>
<user id_user="1930637" date="2012-11-27 04:25:24" dateGMT="2012-11-27 03:25:24" clientVersion="13" windDate="20121126235855">
<nb_creditsMP>60</nb_creditsMP>
<position date="2012-11-27 04:17:02">
<latitude>1.25491919434</latitude>
<longitude>-11.9553259838</longitude>
<voile>8</voile>
<cap>114</cap>
<distancerestante>21111.3</distancerestante>
<distanceparcourue>3563.71</distanceparcourue>
<option_voiles_pro>1</option_voiles_pro>
<classement>79010</classement>
<checkpoint>3</checkpoint>
<diffClassement>0</diffClassement>
</position>
<amis>
<boat id_user="293815">
<longitude>-18.4803743838</longitude>
<latitude>-10.7765017037</latitude>
<voile>8</voile>
<vitesse>12.4085</vitesse>
<wind_speed>15.1188</wind_speed>
<wind_angle>69</wind_angle>

<cap>179</cap>
<distancerestante>20853.9</distancerestante>
<distanceparcourue>4339.16</distanceparcourue>
<classement>19688</classement>
</boat>
goldyVRT
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2012 11:10 am

Re: Allure du voilier

Postby jeanliso » Mon Dec 03, 2012 1:25 pm

hi ,
I've exactly the same problem for my boat ( and not for friends) despite wind grids are loaded for the local map ....
if everyone have an idea ......?

thanks in advance.

jeanliso
jeanliso
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 03, 2012 1:17 pm

Re: Allure du voilier

Postby jeanliso » Mon Dec 03, 2012 3:31 pm

First of all, thanks Omar for all the works you done.
Following my previous post,I searched a solution for my problem and observed GetUser checksum changes sometimes (change by VR / MP I suppose ) and old checksum don't works for name, speed of my boat, wind speed and angle.
The (bad) solution I found is a new copy-paste of URL by using httpfox ...
It now works very well, ... probably until next change of checksum...
Bonne regate pour goldyVRT !
jeanliso
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 03, 2012 1:17 pm

Re: Allure du voilier

Postby omar » Mon Dec 03, 2012 5:37 pm

tschelli wrote:There are two kinds of GetUser calls - one when I logon (without auto=1 parameter) and one when I reload (this one has auto=1 parameter). I use the one without auto=1 - it has boatname and all other stuff and the track is automatically updated - it works just perfect! regards tschelli


if you use tschelli's suggestion above, you don't have to change the URL :ugeek:
User avatar
omar
Site Admin
 
Posts: 491
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:00 am

Re: Allure du voilier

Postby jeanliso » Mon Dec 03, 2012 6:43 pm

Super !! J'ai compris.
Et encore grand merci .

regards
jeanliso
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 03, 2012 1:17 pm

Re: Allure du voilier

Postby goldyVRT » Tue Dec 04, 2012 11:55 am

Omar thank you for this great software :D
Jeanliso thank you for your encouragement and congratulations if you understand.
I thought I understood, but ultimately no, it does not work! :!: :oops:
But with automatic translation it may be normal.

To not have the AUTO = 1, it must check the box "updated in" and update by hand? :idea:

If you put auto = 0 in the address field GetUser, it does not work, the checksum is wrong, of course.
goldyVRT
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2012 11:10 am

Re: Allure du voilier

Postby jeanliso » Thu Dec 06, 2012 5:18 am

Bonjour goldy,
sur l'interface VRTool, il faut bien cocher la case "mise à jour auto dans"
mais sur l'interface VirtualRegatta, il ne faut faire (si on en a besoin) que des rafraichissements manuels et ne pas activer le rafraichissement auto toute les 10 mn.
Tu auras ainsi un checksum sans le "auto=1" . (recharge ton checksum avec httpfox si nécessaire) et tout sera OK
Dernière chose, il ne faut pas bidouiller le checksum en enlevant "auto = 1" ou en mettant auto = 0, ca ne marchera pas !!!

(J'ai trouvé toutes ces précisions sur le blog du Grand Dic)

Bonne nav à toi !
jeanliso
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 03, 2012 1:17 pm

Re: Allure du voilier

Postby goldyVRT » Fri Dec 07, 2012 10:36 am

Merci, jeanliso,
ça marche ! :lol:
Bonne navigation, à toi aussi.
Et encore bravo à Omar, Paco et les autres.
goldyVRT
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 27, 2012 11:10 am


Return to VRTool Forum